Pagina's

woensdag 16 juni 2010

The week after

De week na de Marathon van Leeuwarden is er weinig gelopen. Alleen op de maandag even op de mountainbike crossen door de bossen en heide van Havelte. (jaja, weer in de baas z'n tijd =D). Tevens had ik die week een oefening, dus (uit)lopen zat er helaas niet in. Afgelopen zondag met Pieter gelopen in Appelscha ter voorbereiding op de ruim 50 km lange Veluwezoomtrail.



Een paar weken terug kwam Pieter met het idee om samen te trainen in Appelscha op een ATB route. Hieruit kon ik dus concluderen dat zélfs Pieter zich verder ging wagen in de Trails. Ik vond het inderdaad het een goed plan op een keer ergens anders te lopen. 

Zondag werd ik om 07:00 gewekt door de iPhone, maar door een snooze-actie stond ik pas een half uur later naast mijn bed. Snel spullen pakken en mijzelf verwend met een Nespressootje. Ontbijten doen we maar in de auto, dacht ik. Om acht uur pikte ik Pieter op en begonnen we aan een rustige reis richting Appelscha, want een beetje mens ligt rond dit tijdstip nog op één oor. 

Na ongeveer veertig minuten rijden waren we bijna bij het startpunt. Bijna, want het startpunt was een beetje onduidelijk. De route was één grote ronde van 24 km en je kan daar volgens de internetsite op drie verschillende punten starten. Uiteindelijk na een zoektocht reden we bij een infocentrum het parkeerterrein op. Daar waren drie mountainbikers bezig met hun laatste voorbereidingen om ....... te mountainbiken! Een van hun legde uit waar het startpunt precies was en vervolgens konden ook wij starten aan de ATB route. 

Geweldige omgeving, af en toe een klimmetje en een afdaling over kunstmatige heuvels, open stukken heide, dichte bebossing, schapen en andere viervoeters, gelukkig nog weinig mountainbikers op de route en een lekker zonnetje afgewisseld door schaduw in de bossen waren de ingrediënten tijdens deze ochtendloop door het Drents Friese Wold. Een tussenstop in een uitkijktoren leverde het volgende Kodak momentje op.

Uiteindelijk kwamen we weer bij het beginpunt uit en gelukkig herkende Pieter het startpunt. Anders was ik zo doorgelopen en waren we begonnen aan de tweede ronde. 

Onze beide Garmins gaven aan dat we iets meer als 21 km hebben gelopen in tegenstelling tot de verwachte 24 km. Desalniettemin gewoon lekker gelopen en vooral genoten van de omgeving. Misschien dat we hier in de toekomst vaker gaan lopen, aangezien dit de enige officiële ATB route is in de omgeving van Leeuwarden en dit een prima route is ter voorbereiding op de Trails. Ook voor de langere Trails, want voor je het weet loop je de route twee keer!

Aankomende dagen rustig aan doen. Donderdag nog een personeelsfeestje (met een barbeknoei en veel bier) zien te overleven en dan ben ik er wel klaar voor. Zondag dus de Veluwezoomtrail en niet te vergeten vaderdag.  



4 opmerkingen:

  1. Leuke training. Alvast succes voor zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ritchie, succes zondag met de 50 in de Veluwe, mooie uitdaging man! Wacht in spanning op je verhaal/ervaring....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie training zo op een ATB-route! Goed idee ook. Eens kijken of er in de buurt van Utereg ook een geschikte ATB-route is!
    Succes zondag in de Veluwezoomtrail en veel plezier met de bende!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie training, mooie omgeving. Hattem / Heerde liggen ook wel zulke mooie routes. Idee? Veel succes morgen!!

    BeantwoordenVerwijderen